ładowanie...

Bajgle z awokado, kiełkami i sosem orzechowym

Bajgle z awokado, kiełkami i sosem orzechowym

Bajgle z awokado, kiełkami i sosem orzechowym

Łatwy

Śniadanie
Kolacja

Na zimno

Wegetariański

SKŁADNIKI

Bajgle (najlepiej z sezamem)
Plastry sera żółtego Gouda Hochland
Świeża roszponka
Awokado odmiany Haas
Odrobina soku z cytryny lub limonki

Garść ulubionych lub mieszanych kiełków (np. lucerny lub rzodkiewki)
3 łyżki masła orzechowego
Kilka łyżek mleka roślinnego
Sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE

Masło wymieszaj dokładnie z mlekiem, dopraw solą i pieprzem, ewentualnie sokiem z cytryny lub limonki. Bajgle przekrój, ułóż na nich roszponkę, ser, plasterki awokado skropione sokiem z cytryny oraz kiełki.

Polej sosem orzechowym. Przykryj drugą połówką bajgla.

smacznego

wypróbuj inny przepis z tym serem wszystkie przepisy