ładowanie...

Ciasto Galette z cukinią, serem i migdałami

Ciasto Galette z cukinią, serem i migdałami

Ciasto Galette z cukinią, serem i migdałami

Średni

Obiad
Kolacja

Na ciepło

Wegetariański

SKŁADNIKI

Ciasto francuskie
Cukinia
Ser żółty Gouda Hochland
Prażone migdały
Garść liści rukoli

Masło
Miód
Sól i pieprz
Tymianek

PRZYGOTOWANIE

Na cieście poukładaj na zakładkę cukinię, zostawiając po 3 cm wolnego ciasta na brzegach (będzie potrzebne do zawinięcia). Na cukinii połóż plastry sera żółtego, polej sosem z roztopionego masła i miodu oraz dopraw do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.

Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza i piecz przez około 35 minut. Na koniec posyp listkami rukoli.

smacznego

wypróbuj inny przepis z tym serem wszystkie przepisy