ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Łatwy
Śniadanie
Na zimno
Niewegetariański
Opakowanie sera żółtego gouda
4 croissanty
4 plastry gotowanej szynki
4 jajka
1 łyżka octu
Pęczek szczypiorku
4 liście sałaty strzępiastej
Sól, pieprz
Croissanty przekrawamy na pół. Na dolne połowy układamy po liściu sałaty, plasterku sera gouda i plasterku szynki.
W garnuszku zagotowujemy wodę. Kiedy będzie wrzeć dodajemy ocet i 1 łyżeczkę soli. Za pomocą łyżki robimy wir wody i na środek wbijamy jajko. Gotujemy 3 minut i wyławiamy za pomocą łyżki cedzakowej.
Układamy na szynkę. Postępujemy analogicznie z resztą jajek. Posypujemy solą i pieprzem i pokrojonym drobno szczypiorkiem. Przykrywamy drugimi połówkami croissanta.
smacznego