ładowanie...

Gnocchi z kiełbasą chorizo, miodową musztardą, serem żółtym Maasdamer Hochland i prażonymi pestkami

Gnocchi z kiełbasą chorizo, miodową musztardą, serem żółtym Maasdamer Hochland i prażonymi pestkami

Gnocchi z kiełbasą chorizo, miodową musztardą, serem żółtym Maasdamer Hochland i prażonymi pestkami

Średni

Obiad
Kolacja

Na ciepło

Niewegetariański

SKŁADNIKI

4 plastry sera żółtego Maasdamer Hochland
200 g gnocchi
120 g kiełbasy chorizo
½ główki cebuli
1 ząbek czosnku
100 g pomidorów
2 łyżki musztardy miodowej

100 ml śmietany 18%
5 g pestek słonecznika
5 g pestek dyni
Sól
Pieprz
Oliwa z oliwek
Papryka wędzona

PRZYGOTOWANIE

Cebulę pokroić w kostkę i smażyć przez ok. 2 minuty na oliwie z oliwek. Następnie dodać wędzoną paprykę, sól, pieprz, pocięty w plasterki czosnek i pociętą w plasterki kiełbasę chorizo. Po ok. 3 minutach dodać musztardę i połówki pomidorów. Podlać śmietaną i gotować przez ok. 3 minuty.

Gnocchi gotować przez ok. 4 minuty w osolonej wodzie, a następnie odcedzić i przełożyć do sosu. Do sosu dodać też trzy pocięte w kostkę plasterki sera żółtego Maasdamer Hochland. Jeden plasterek pociąć w paski i udekorować nim ułożoną na talerzu potrawę. Pestki uprażyć na suchej patelni i posypać nimi danie.

smacznego

wypróbuj inny przepis z tym serem wszystkie przepisy