ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Średni
Obiad
Kolacja
Na ciepło
Niewegetariański
4 plastry sera żółtego Maasdamer Hochland
200 g gnocchi
120 g kiełbasy chorizo
½ główki cebuli
1 ząbek czosnku
100 g pomidorów
2 łyżki musztardy miodowej
100 ml śmietany 18%
5 g pestek słonecznika
5 g pestek dyni
Sól
Pieprz
Oliwa z oliwek
Papryka wędzona
Cebulę pokroić w kostkę i smażyć przez ok. 2 minuty na oliwie z oliwek. Następnie dodać wędzoną paprykę, sól, pieprz, pocięty w plasterki czosnek i pociętą w plasterki kiełbasę chorizo. Po ok. 3 minutach dodać musztardę i połówki pomidorów. Podlać śmietaną i gotować przez ok. 3 minuty.
Gnocchi gotować przez ok. 4 minuty w osolonej wodzie, a następnie odcedzić i przełożyć do sosu. Do sosu dodać też trzy pocięte w kostkę plasterki sera żółtego Maasdamer Hochland. Jeden plasterek pociąć w paski i udekorować nim ułożoną na talerzu potrawę. Pestki uprażyć na suchej patelni i posypać nimi danie.
smacznego