ładowanie...

Grillowany burger wołowy z serem żółtym Hochland Burger&Toast i konfiturą z pomidorów

Grillowany burger wołowy z serem żółtym Hochland Burger&Toast i konfiturą z pomidorów

Grillowany burger wołowy z serem żółtym Hochland Burger&Toast i konfiturą z pomidorów

Trudny

Obiad
Kolacja

Na ciepło

Niewegetariański

SKŁADNIKI

400 g mięsa mielonego wołowego
4 plastry sera żółtego Hochland Burger&Toast
80 g masła
2 bułki maślane
80 g sałaty (mix)
1 czerwona cebula
1 biała cebula

40 g pomidorów
20 g miodu
Sól
Pieprz
Oregano
Olej

PRZYGOTOWANIE

Mięso wołowe wymieszać z sola i pieprzem, następnie dodać połowę masła o temperaturze pokojowej oraz dwa plasterki sera żółtego Hochland Burger&Toast pocięte w grubą kostkę. Masę dokładnie wyrobić i uformować dwa burgery. Odstawić w chłodne miejsce.

Z pomidorów usunąć skórę i pestki. Pociąć w kostkę i smażyć na oleju z dodatkiem pociętej w kostkę cebuli. Podlać 4 łyżkami wody, doprawić solą, pieprzem i oregano. Dusić przez ok. 20 minut, aż powstanie gęsty sos.

Burgery grillować lub smażyć z niewielką ilością tłuszczu. Na usmażone burgery położyć plaster sera żółtego Hochland Burger&Toast.

Każdą bułkę przeciąć na pół i każdą połówkę posmarować masłem. Bułki zarumienić na grillu lub patelni po smażeniu burgerów.

Dolną część bułki posmarować wystudzoną konfiturą z pomidorów. Następnie ułożyć sałaty i krążki cienko pociętej czerwonej cebuli. Nałożyć burgera, następnie sporą łyżkę konfitury z pomidorów i docisnąć górną częścią bułki.

smacznego

wypróbuj inny przepis z tym serem wszystkie przepisy