ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Trudny
Obiad
Kolacja
Na ciepło
Niewegetariański
400 g mięsa mielonego wołowego
4 plastry sera żółtego Hochland Burger&Toast
80 g masła
2 bułki maślane
80 g sałaty (mix)
1 czerwona cebula
1 biała cebula
40 g pomidorów
20 g miodu
Sól
Pieprz
Oregano
Olej
Mięso wołowe wymieszać z sola i pieprzem, następnie dodać połowę masła o temperaturze pokojowej oraz dwa plasterki sera żółtego Hochland Burger&Toast pocięte w grubą kostkę. Masę dokładnie wyrobić i uformować dwa burgery. Odstawić w chłodne miejsce.
Z pomidorów usunąć skórę i pestki. Pociąć w kostkę i smażyć na oleju z dodatkiem pociętej w kostkę cebuli. Podlać 4 łyżkami wody, doprawić solą, pieprzem i oregano. Dusić przez ok. 20 minut, aż powstanie gęsty sos.
Burgery grillować lub smażyć z niewielką ilością tłuszczu. Na usmażone burgery położyć plaster sera żółtego Hochland Burger&Toast.
Każdą bułkę przeciąć na pół i każdą połówkę posmarować masłem. Bułki zarumienić na grillu lub patelni po smażeniu burgerów.
Dolną część bułki posmarować wystudzoną konfiturą z pomidorów. Następnie ułożyć sałaty i krążki cienko pociętej czerwonej cebuli. Nałożyć burgera, następnie sporą łyżkę konfitury z pomidorów i docisnąć górną częścią bułki.
smacznego