ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Łatwy
Śniadanie
Kolacja
Na ciepło
Niewegetariański
4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego
4 plasterki szynki gotowanej lub konserwowej
2 plasterki sera żółtego Edamskiego Hochland
1 mały ogórek zielony
Marynata do ogórka:
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka octu ryżowego
1 łyżka prażonego sezamu
Sól
Pieprz
Grzanki opiec za pomocą tostera lub podsmażyć na patelni, następnie obciąć skórki. Ser i szynkę pociąć w cienkie plasterki. Składniki do marynaty ogórka wymieszać ze sobą. Ogórka pociąć w szerokie wstążki (za pomocą obieraczki do warzyw), przełożyć do miski i zalać marynatą.
Do miski dołożyć szynkę i ser żółty Edamski Hochland, całość wymieszać i ułożyć na grzankach. Grzanki udekorować świeżymi ziołami.
smacznego