ładowanie...

Grzanki pełnoziarniste z sałatką z szynki, sera żółtego Edamskiego Hochland i ogórka marynowanego w stylu azjatyckim

Grzanki pełnoziarniste z sałatką z szynki, sera żółtego Edamskiego Hochland i ogórka marynowanego w stylu azjatyckim

Grzanki pełnoziarniste z sałatką z szynki, sera żółtego Edamskiego Hochland i ogórka marynowanego w stylu azjatyckim

Łatwy

Śniadanie
Kolacja

Na ciepło

Niewegetariański

SKŁADNIKI

4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego
4 plasterki szynki gotowanej lub konserwowej
2 plasterki sera żółtego Edamskiego Hochland
1 mały ogórek zielony

Marynata do ogórka:
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka octu ryżowego
1 łyżka prażonego sezamu
Sól
Pieprz

PRZYGOTOWANIE

Grzanki opiec za pomocą tostera lub podsmażyć na patelni, następnie obciąć skórki. Ser i szynkę pociąć w cienkie plasterki. Składniki do marynaty ogórka wymieszać ze sobą. Ogórka pociąć w szerokie wstążki (za pomocą obieraczki do warzyw), przełożyć do miski i zalać marynatą.

Do miski dołożyć szynkę i ser żółty Edamski Hochland, całość wymieszać i ułożyć na grzankach. Grzanki udekorować świeżymi ziołami.

smacznego

wypróbuj inny przepis z tym serem wszystkie przepisy