ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Średni
Obiad
Kolacja
Na ciepło
Niewegetariański
1 opakowanie sera Hochland Burger&Toast
4 ziemniaki
1 szklanka oleju
Pół łyżeczki soli
Szczypta pieprzu
1 bułka hamburgerowa z siemieniem lnianym
Garść sałaty
1 duży pomidor
Pół łyżeczki ostrej papryki czerwonej w proszku
Garść rukoli
1 cebula czerwona
100 g passaty pomidorowej
200 g mięsa mielonego wołowego
Przygotowujemy metalowy ring.
Ziemniaki obieramy i kroimy w grube słupki, smażymy na rozgrzanym oleju, później przekładamy na papierowy ręcznik, żeby odcedzić nadmiar tłuszczu. Oprószamy obficie solą i pieprzem. Podajemy z sosem pomidorowym (passatę solimy i dodajemy paprykę w proszku).
Mięso zagniatamy w misce z solą, pieprzem, ostrą papryką i pokrojoną w drobną kosteczkę czerwoną cebulą. Przy pomocy metalowego ringu (który smarujemy od wewnątrz olejem) formujemy okrągłe kotlety. Smażymy je na grillowej patelni z dwóch stron, aż staną się brązowe.
Bułki hamburgerowe grillujemy od wewnętrznej strony, dodajemy sałatę, burgera, 2 plastry sera, plaster pomidora, krążki czerwonej cebuli i rukolę. Posypujemy odrobiną pieprzu.
smacznego