ładowanie...

Kanapka azjatycka

Kanapka azjatycka

Kanapka azjatycka

Średni

Śniadanie
Kolacja

Na zimno

Wegetariański

SKŁADNIKI

1 opakowanie sera Hochland Tylżycki
1 bagietka
Kilka listków mięty
Garść kolendry
50 g orzeszków nerkowca

2 marchewki
2 chili czerwone
1 duża cebula czerwona
4 listki sałaty
1 mały ogórek zielony

PRZYGOTOWANIE

Bagietki kroimy na dwa mniejsze, prostokątne kawałki, pieczemy w piekarniku aż się delikatnie zarumienią. Przecinamy je wzdłuż, smarujemy ulubionym majonezem i przekładamy: sałatą, dwoma plastrami sera, chili pokrojonym w cienkie plasterki oraz marchewką pokrojoną w cienkie słupki (wcześniej musimy ją zapiklować).

Ocet łączymy z wodą, cukrem i solą. Następnie dodajemy przygotowane warzywa (czerwona cebula pokrojona w piórka i plasterki zielonego ogórka). Odstawiamy na 20 minut.

 

Kanapki polewamy ostrym sosem sriracha. Dodajemy nerkowce, prażone wcześniej na patelni. Całość posypujemy listkami kolendry i mięty.

smacznego

wypróbuj inny przepis z tym serem wszystkie przepisy