ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Średni
Śniadanie
Kolacja
Na zimno
Wegetariański
1 opakowanie sera Hochland Tylżycki
1 bagietka
Kilka listków mięty
Garść kolendry
50 g orzeszków nerkowca
2 marchewki
2 chili czerwone
1 duża cebula czerwona
4 listki sałaty
1 mały ogórek zielony
Bagietki kroimy na dwa mniejsze, prostokątne kawałki, pieczemy w piekarniku aż się delikatnie zarumienią. Przecinamy je wzdłuż, smarujemy ulubionym majonezem i przekładamy: sałatą, dwoma plastrami sera, chili pokrojonym w cienkie plasterki oraz marchewką pokrojoną w cienkie słupki (wcześniej musimy ją zapiklować).
Ocet łączymy z wodą, cukrem i solą. Następnie dodajemy przygotowane warzywa (czerwona cebula pokrojona w piórka i plasterki zielonego ogórka). Odstawiamy na 20 minut.
Kanapki polewamy ostrym sosem sriracha. Dodajemy nerkowce, prażone wcześniej na patelni. Całość posypujemy listkami kolendry i mięty.
smacznego