ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Łatwy
Śniadanie
Kolacja
Na zimno
Wegetariański
3 bułki kajzerki
3 plastry sera Hochland Edamski
3 jajka
2 awokado (dojrzałe, miękkie)
Garść roszponki
Pietruszka – natka
1 duża cebula czerwona
3 rzodkiewki
1 łyżka kiełków słonecznika
1 łyżeczka słodkiej papryki
Szczypta soli
1 łyżeczka czarnego pieprzu
Guacamole:
1 avocado
1 chilli czerwone
1 cebula czerwona
Garść kolendry
Szczypta soli
Szczypta czarnego pieprzu
Pół limonki
1 ząbek czosnku
Avocado (ważne, żeby było miękkie) przecinamy na pół, uderzamy w pestkę nożem i wyciągamy ją. Za pomocą dużej łyżki wydrążamy miąższ i przekładamy do miski. Kroimy na drobno czerwoną cebulę, czerwone chilli i czosnek. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu, sok z połowy limonki i posiekaną garść kolendry. Całość ugniatamy widelcem, aż powstanie zielona pasta.
Na patelni smażymy 3 jajka sadzone. Kanapki smarujemy przygotowanym guacamole, dodajemy ser, pokrojone w cienkie plasterki rzodkiewki, jajko, pokrojone w plastry awokado i listki roszponki, odrobinę kiełków i pietruszkę. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą słodkiej papryki.
smacznego