ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Łatwy
Śniadanie
Kolacja
Na ciepło
Wegetariański
Kilka kromek razowego chleba
Kilka plastrów sera żółtego Gouda Wędzona Hochland
1 bakłażan
1 cukinia
1 papryka
Łyżeczka suszonego tymianku
Sól i pieprz do smaku
Łyżka oliwy z oliwek
3 łyżki płynnego miodu
3 łyżki musztardy krymskiej
1 łyżka musztardy francuskiej
Łyżeczka soku z cytryny
Bakłażana i cukinię pokrój w plastry, paprykę w paski. Warzywa oprósz solą, pieprzem i tymiankiem, następnie usmaż na patelni grillowej na oliwie. Musztardy wymieszaj z miodem i sokiem z cytryny, dopraw pieprzem.
Kromki chleba przekrój na pół, ułóż na nich warzywa i ser, polej sosem. Podawaj, najlepiej jeszcze ciepłe.
smacznego