ładowanie...

Kanapki z chleba razowego z grillowanymi warzywami

Kanapki z chleba razowego z grillowanymi warzywami

Kanapki z chleba razowego z grillowanymi warzywami

Łatwy

Śniadanie
Kolacja

Na ciepło

Wegetariański

SKŁADNIKI

Kilka kromek razowego chleba
Kilka plastrów sera żółtego Gouda Wędzona Hochland
1 bakłażan
1 cukinia
1 papryka
Łyżeczka suszonego tymianku

Sól i pieprz do smaku
Łyżka oliwy z oliwek
3 łyżki płynnego miodu
3 łyżki musztardy krymskiej
1 łyżka musztardy francuskiej
Łyżeczka soku z cytryny

PRZYGOTOWANIE

Bakłażana i cukinię pokrój w plastry, paprykę w paski. Warzywa oprósz solą, pieprzem i tymiankiem, następnie usmaż na patelni grillowej na oliwie. Musztardy wymieszaj z miodem i sokiem z cytryny, dopraw pieprzem.

Kromki chleba przekrój na pół, ułóż na nich warzywa i ser, polej sosem. Podawaj, najlepiej jeszcze ciepłe.

smacznego

wypróbuj inny przepis z tym serem wszystkie przepisy