ładowanie...

Krakersy z pastą buraczaną

Krakersy z pastą buraczaną

Krakersy z pastą buraczaną

Łatwy

Śniadanie
Kolacja

Na zimno

Wegetariański

SKŁADNIKI

Pasta buraczana:
200 g ugotowanej ciecierzycy
200 g ugotowanych lub pieczonych buraków
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka kuminu
Szczypta chili
1/3 łyżeczki soli
Szczypta pieprzu
3 łyżki soku z cytryny
2 łyżki tahini

 

 



Dodatkowo:
1 opakowanie krakersów solonych
1 szklanka rukoli
1/2 szklanki kiełek
1 opakowanie sera w plastrach Maasdamer Hochland
Czarnuszka do posypania

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki na pastę zmiksuj na gładką masę.

Krakersy posmaruj pastą buraczaną, ułóż liście rukoli, ser i posyp kiełkami oraz czarnuszką. Podawaj jako przekąskę.

smacznego

wypróbuj inny przepis z tym serem wszystkie przepisy