ładowanie...

Kwadraty z pesto i serem gouda

Kwadraty z pesto i serem gouda

Kwadraty z pesto i serem gouda

Średni

Śniadanie
Kolacja

Na ciepło

Wegetariański

SKŁADNIKI

1 arkusz ciasta francuskiego
1 opakowanie sera Gouda w plastrach
Posiekane migdały do posypania

 

 


Pesto:
2 pęczki natki pietruszki (liście)
100 g migdałów blanszowanych
1 łyżka soku z limonki
1 ząbek czosnku
50 ml oleju rzepakowego
1 plaster sera Gouda

PRZYGOTOWANIE

Migdały praż na patelni, następnie ostudź. Wszystkie składniki na pesto zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto francuskie pokrój w kwadraty za pomocą radełka. Na środek każdego nałóż po łyżce pesto, zostawiając brzegi wolne.

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopniu Celsjusza przez 10 minut.   Następnie na każdym kwadracie ułóż po plastrze Goudy i piecz jeszcze około 5 minut (ser powinien się rozpuścić, a ciasto zarumienić). Posyp posiekanymi migdałami.

smacznego

wypróbuj inny przepis z tym serem wszystkie przepisy