ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Łatwy
Śniadanie
Kolacja
Na ciepło
Wegetariański
4 jajka
1 łyżka mąki
½ łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki mleka
4 plastry sera Tylżyckiego
¼ pęczka szczypiorku
Sól
Olej
Sałatka wiosenna:
5 g rukoli
3 rzodkiewki
2 szparagi zielone
6 pomidorków koktajlowych
2 łyżki oliwy z oliwek
Sok z połowy cytryny
Sól
Pieprz
Żółtko ubić z mąką, proszkiem do pieczenia i mlekiem. Dodać ubite na sztywno białka z solą. Delikatnie wymieszać i podsmażyć na patelni pod przykryciem lub w piekarniku w temperaturze 190 st. przez ok. 20 minut.
Warzywa do sałatki pociąć w plasterki i doprawić oliwą z oliwek, sokiem z cytryny oraz przyprawami. Dodać cienkie plastry sera. Sałatkę ułożyć na omlecie i posypać szczypiorkiem.
smacznego