ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Średni
Obiad
Kolacja
Na ciepło
Wegetariański
Opakowanie sera żółtego maasdamer
300g świeżego dorsza
400 g ugotowanych ziemniaków
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
1 małe jajko
2 łyżki mąki
1 litr oleju do smażenia
Sól i pieprz do smaku
Garść natki pietruszki
Dorsza gotujemy 7-8 minut, studzimy. Ziemniaki i ugotowanego dorsza przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko. Cebulę i czosnek ścieramy na tarce. Pietruszkę siekamy drobno. Dodajemy mąkę i całość dokładnie mieszamy. Olej rozgrzewamy. Ser zwijamy w ciasne rulony i dzielimy na 3 części.
Na łyżkę nabieramy ciasto, wbijamy ser i formujemy z pomocą drugiej łyżki podłużne kotleciki. Smażymy na głębokim tłuszczu do zarumienienia (około 4-5 minut). Podajemy z dowolnym sosem, posypane natką pietruszki.
smacznego