ładowanie...

Pastel de bacalhau nadziewane serem

Pastel de bacalhau nadziewane serem

Pastel de bacalhau nadziewane serem

Średni

Obiad
Kolacja

Na ciepło

Wegetariański

SKŁADNIKI

Opakowanie sera żółtego maasdamer

300g świeżego dorsza

400 g ugotowanych ziemniaków

1 mała cebula

1 ząbek czosnku

1 małe jajko

2 łyżki mąki

1 litr oleju do smażenia

Sól i pieprz do smaku

Garść natki pietruszki

 

PRZYGOTOWANIE

Dorsza gotujemy 7-8 minut, studzimy. Ziemniaki i ugotowanego dorsza przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko. Cebulę i czosnek ścieramy na tarce. Pietruszkę siekamy drobno. Dodajemy mąkę i całość dokładnie mieszamy. Olej rozgrzewamy. Ser zwijamy w ciasne rulony i dzielimy na 3 części.

Na łyżkę nabieramy ciasto, wbijamy ser i formujemy z pomocą drugiej łyżki podłużne kotleciki. Smażymy na głębokim tłuszczu do zarumienienia (około 4-5 minut). Podajemy z dowolnym sosem, posypane natką pietruszki.

smacznego

wypróbuj inny przepis z tym serem wszystkie przepisy