ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Średni
Obiad
Kolacja
Na ciepło
Niewegetariański
4 plastry sera żółtego Hochland Burger&Toast
300 g mięsa mielonego wołowego
100 g pomidorków koktajlowych kolorowych
½ czerwonej cebuli
4 rzodkiewki
80 g sałaty (mix)
6-8 liści mięty
20 ml oliwy z oliwek
½ limonki
80 g keczupu
½ jabłka
2 łyżki wody
Sól
Pieprz
Kumin
Czosnek
Olej
Mięso wołowe wymieszać z wodą, solą, pieprzem, kuminem i czosnkiem. Dobrze wyrobić i odstawić na ok. 10 minut, aby składniki związały się w mięsie.
Dobrej jakości keczup zmiksować z połową jabłka (bez skóry i pestek). Pomidory i rzodkiewkę pociąć w plastry, zaś cebulę w piórka. Połączyć warzywa z sałatami i miętą. Doprawić solą, sokiem z limonki i oliwą.
Z mięsa uformować wałeczki, następie grillować je na grillu lub patelni grillowej, można też smażyć na małej ilości tłuszczu przez ok. 3 minuty. Następnie piec w piekarniku nagrzanym do 160 st. przez około 6 minut. Pod koniec pieczenia na mięsie ułożyć plasterki sera żółtego Hochland Burger&Toast.
Bagietkę naciętą wzdłuż ułożyć na patelni (po grillowaniu mięsa) i rumienić przez ok. 2-3 minuty. Na bagietce ułożyć ser żółty Hochland Burger&Toast, posmarować keczupem, ułożyć mięso oraz sałatkę wiosenną.
smacznego