ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Średni
Obiad
Kolacja
Na ciepło
Niewegetariański
300 g polędwiczki wieprzowej
1 łyżeczka pesto
6 sztuk pomidorów suszonych
Kilka gałązek rukoli
4 plasterki sera żółtego Gouda wędzona Hochland
Sól
Pieprz
Polędwiczki wieprzowe delikatnie rozbić płaską częścią tłuczka do mięsa, uformować prostokąty. Doprawić solą i pieprzem. Następnie posmarować polędwiczki pesto, ułożyć na każdej po dwa plastry sera żółtego Gouda wędzona Hochland, posiekane pomidory i gałązki rukoli.
Uformować roladkę i owinąć ją folią aluminiową. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 st. przez ok. 17 minut.
Pociąć w plastry i podać np. z puree ziemniaczanym i warzywami blanszowanymi.
smacznego