ładowanie...

Sałatka z pieczonych warzyw z indykiem

Sałatka z pieczonych warzyw z indykiem

Sałatka z pieczonych warzyw z indykiem

Średni

Obiad
Kolacja

Na ciepło

Niewegetariański

SKŁADNIKI

Pierś z indyka
Marchewka
Papryka
Roszponka
Czerwona cebula
Ser żółty Hochland Gouda

Curry
Garam masala
Chili
Miód
Oliwa
Grzanki

PRZYGOTOWANIE

Uszykuj, obierz i pokrój warzywa, zamarynuj je razem z mięsem w curry, garam masali, chili, miodzie i oliwie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na około godzinę. Kilka minut przed końcem pieczenia dołóż grzanki z plastrami sera żółtego i poczekaj aż się rozpuści.

Warzywa wyłóż na talerz, indyka pokrój w wąskie paski, polej sosem powstałym w trakcie pieczenia, a na górze ułóż serowe grzanki.

smacznego

wypróbuj inny przepis z tym serem wszystkie przepisy