ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Łatwy
Obiad
Kolacja
Na zimno
Wegetariański
6 plastrów sera żółtego Gouda Hochland
200 g sałaty (mix)
200 g truskawek
200 g pomidorków malinowych
¼ doniczki świeżej bazylii
60 g orzechów włoskich prażonych
20 g miodu
40 g musztardy stołowej
80 ml oliwy z oliwek
½ cytryny
Sól
Pieprz biały
Miód, musztardę, sól, pieprz, sok z cytryny i oliwę wymieszać, aż powstanie sos vinegret.
Pomidorki i truskawki pociąć na kawałki i wymieszać z rozdrobnioną sałatą i listkami bazylii.
Dodać vinegret i ułożyć na talerzu. Sałatkę udekorować kawałkami sera żółtego Gouda Hochland i prażonymi orzechami.
smacznego