ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Trudny
Obiad
Kolacja
Na ciepło
Niewegetariański
1 płaska bagietka pełnoziarnista
500 g szynki wieprzowej
2 łyżki miodu
Kawałek świeżego imbiru
4 łyżki majonezu
1 mango
1 opakowanie sera Hochland Burger&Toast
200 g kapusty pekińskiej kiszonej kim chi
Sos BBQ
Sól i pieprz do smaku
Mięso z szynki umyj, posmaruj miodem, posyp solą i pieprzem. Następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 20 minut przy odkrytym naczyniu. Następnie obniż temperaturę pieczenia do 130 stopni, przykryj naczynie i piecz przez 2 godziny.
Po upieczeniu porwij mięso widelcem na włókna. Mango obierz i pokrój na cieniutkie plasterki.
Bagietkę przetnij wzdłuż na połowę, następnie w poprzek, uzyskując 2 doły kanapki i dwie góry. Pieczywo posmaruj majonezem, ułóż na nim kim chi, rwaną wieprzowinę, następnie mango i zwinięte na pół plastry sera Burger&Toast.
Zapiekaj otwarte, rozłożone kanapki przez 3 minuty pod zamkniętym grillem do momentu aż ser ładnie się roztopi, a skórka bagietki zapiecze. Nakryj górnymi połówkami bagietki i podawaj gorące z sosem BBQ.
smacznego