ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Średni
Obiad
Kolacja
Na ciepło
Wegetariański
2 buraki
1 opakowanie sera Hochland Burger&Toast
2 marakuje
2 łyżki oliwy
2 łyżki sosu sojowego
Garść rukwi wodnej
Buraki obierz ze skórki, owiń w folię aluminiową i piecz przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu wykrawaj plastry o grubości około 2 cm, oprósz solą.
Ułóż steki z buraka na rozgrzanym grillu na papierze do pieczenia. Przykryj każdy stek plastrem sera i grilluj przez 5 minut pod przykryciem aż ser ładnie się roztopi.
W tym czasie przygotuj dressing z marakui: przekrój owoce na połówki, do miąższu dodaj sos sojowy oraz oliwę. Gotowe steki ozdób rukwią wodną. Podawaj z marakujowym dressingiem.
smacznego