ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Średni
Śniadanie
Kolacja
Na ciepło
Wegetariański
1 opakowanie sera (Hochland Burger&Toast)
4 tosty maślane
Szczypta soli
Szczypta pieprzu
Sałatka:
Garść rukoli
4 pomidorki cherry żółte i czerwone
Garść szpinaku
Garść liści botwinki
2 łyżki orzeszków pinii
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka soku z cytryny
Tosty przekładamy serem, oprószamy solą i pieprzem. Następnie wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 7 minut.
W tym czasie na patelni prażymy orzeszki pinii.
Myjemy zieleninę, przekładamy do miski, dodajemy pokrojone pomidorki, oliwę, przyprawy i orzeszki. Całość mieszamy i zostawiamy na 15 minut.
Sałatkę podajemy z gorącymi tostami.
smacznego