ładowanie...

Wegetariański cheeseburger z pieczarką portobello

Wegetariański cheeseburger z pieczarką portobello

Wegetariański cheeseburger z pieczarką portobello

Średni

Obiad
Kolacja

Na ciepło

Wegetariański

SKŁADNIKI

4 bułki do burgerów
4 pieczarki portobello
Pomidor
Cebula czerwona
Sałata
1 opakowanie sera Hochland Burger&Toast

Majonez bazyliowy:
Pół szklanki majonezu
Kilka gałązek bazylii
Sok z cytryny
Sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE

Majonez zblenduj z bazylią. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Pomidora i cebulę pokrój w plastry. Pieczarki grilluj na patelni grillowej, najpierw kapeluszem na dół, następnie do góry.

Pod koniec na każdy kapelusz połóż plaster sera Burger&Toast, przykryj patelnią i zapiekaj aż ser lekko się rozpuści.

 

Złóż burgery: ułóż sałatę, pieczarkę z serem, pomidora i ogórka. Podawaj z majonezem bazyliowym.

smacznego

wypróbuj inny przepis z tym serem wszystkie przepisy