ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Średni
Obiad
Kolacja
Na ciepło
Wegetariański
4 bułki do burgerów
4 pieczarki portobello
Pomidor
Cebula czerwona
Sałata
1 opakowanie sera Hochland Burger&Toast
Majonez bazyliowy:
Pół szklanki majonezu
Kilka gałązek bazylii
Sok z cytryny
Sól, pieprz
Majonez zblenduj z bazylią. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Pomidora i cebulę pokrój w plastry. Pieczarki grilluj na patelni grillowej, najpierw kapeluszem na dół, następnie do góry.
Pod koniec na każdy kapelusz połóż plaster sera Burger&Toast, przykryj patelnią i zapiekaj aż ser lekko się rozpuści.
Złóż burgery: ułóż sałatę, pieczarkę z serem, pomidora i ogórka. Podawaj z majonezem bazyliowym.
smacznego