ładowanie...

Wieżyczki z pastami warzywnymi

Wieżyczki z pastami warzywnymi

Wieżyczki z pastami warzywnymi

Średni

Śniadanie
Kolacja

Na zimno

Wegetariański

SKŁADNIKI

2 opakowania pumpernikla
Młode listki szpinaku
Plastry sera żółtego Tylżycki Hochland

Pasta marchewkowa:
3 marchewki
100 g słonecznika łuskanego
Łyżeczka kurkumy
2 łyżki oliwy
Sól i pieprz do smaku

Hummus buraczany:
2-3 ugotowane buraki
Puszka cieciorki (odcedzonej)
1 ząbek czosnku
Łyżka listków świeżego tymianku
Kilka łyżek oliwy
Sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE

Pasta Marchewkowa:


Marchew ugotuj w osolonej wodzie. Słonecznik upraż i ostudź. Zblenduj z resztą składników.

 

Hummus Buraczany:

Wszystkie składniki zmiksuj.


Wieżyczki:


Metalowym krążkiem wytnij kółka z pumpernikla i sera. Pieczywo posmaruj pastami, ułóż jedna na drugiej, przekładając serem. Całość udekoruj szpinakiem.

smacznego

wypróbuj inny przepis z tym serem wszystkie przepisy