ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Średni
Śniadanie
Kolacja
Na zimno
Wegetariański
2 opakowania pumpernikla
Młode listki szpinaku
Plastry sera żółtego Tylżycki Hochland
Pasta marchewkowa:
3 marchewki
100 g słonecznika łuskanego
Łyżeczka kurkumy
2 łyżki oliwy
Sól i pieprz do smaku
Hummus buraczany:
2-3 ugotowane buraki
Puszka cieciorki (odcedzonej)
1 ząbek czosnku
Łyżka listków świeżego tymianku
Kilka łyżek oliwy
Sól i pieprz do smaku
Pasta Marchewkowa:
Marchew ugotuj w osolonej wodzie. Słonecznik upraż i ostudź. Zblenduj z resztą składników.
Hummus Buraczany:
Wszystkie składniki zmiksuj.
Wieżyczki:
Metalowym krążkiem wytnij kółka z pumpernikla i sera. Pieczywo posmaruj pastami, ułóż jedna na drugiej, przekładając serem. Całość udekoruj szpinakiem.
smacznego