ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Łatwy
Obiad
Kolacja
Na zimno
Niewegetariański
1 opakowanie sera żółtego Maasdamer Hochland
4 tortille pszenne
½ kg górki jagnięcej
4 łyżki ostrej musztardy
2 g czosnku
2 g rozmarynu
2 g kuminu
4 łyżki jogurtu greckiego
1 papryka
1 czerwona cebula
½ zielonego ogórka
Kilka liści sałaty
Sól
Pieprz
Olej
Salsa
100 g ananasa
1 mała chilli
1 łyżka miodu
1 łyżka octu winnego
1 łyżka oliwy z oliwek
Kilka liści kolendry
Górkę jagnięcą przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem, rozmarynem i kuminem. Posmarować musztardą, olejem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. przez ok. 30 minut. Po upieczeniu mięso pociąć na cienkie paski. Paprykę, cebulę oraz ogórka również pokroić w cienkie paski.
Tortille posmarować jogurtem, następnie ułożyć na niej plastry sera żółtego Maasdamer Hochland, jagnięcinę, paski warzyw, liście sałaty i zrolować. Tortille podgrzać na patelni, do delikatnego rozpuszczenia sera.
Salsa
Drobno pociętego ananasa i chilli wymieszać z miodem, octem i oliwą. Doprawić solą, pieprzem i liśćmi kolendry.
smacznego