ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Łatwy
Śniadanie
Kolacja
Na ciepło
Niewegetariański
4 plasterki sera żółtego Tylżyckiego Hochland
½ bagietki korzennej lub pszennej
300 g pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 pęczek zielonej pietruszki
100 g kurczaka wędzonego
3 łyżki jogurtu greckiego lub kwaśniej śmietany
Sól
Pieprz biały
Olej
Zioła do dekoracji
Cebule pociąć w kostkę i smażyć na oleju z dodatkiem soli przez ok. 3 minuty. Następnie dodać pokrojone w cząstki pieczarki i smażyć aż się zarumienią. Doprawić solą, pieprzem i posiekaną zieloną pietruszką.
Kilka cząstek pieczarek odłożyć do dekoracji kanapek. Pozostałe zmiksować z jogurtem/śmietaną i dwoma pociętymi w kostkę plasterkami sera żółtego Tylżyckiego Hochland.
Bagietkę pokroić na 4 kawałki i posmarować masą pieczarkową. Ułożyć na niej paski sera żółtego Tylżyckiego Hochland, wędzonego kurczaka i pieczarki. Zapiekać w nagrzanym do ok. 190-200 st. piekarniku przez ok. 5 minut. Po wyjęciu z piekarnika kanapki udekorować ziołami.
smacznego