ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Średni
Śniadanie
Kolacja
Na ciepło
Wegetariański
2 spore podłużne bataty
300 g ugotowanej ciecierzycy
4 plastry sera Hochland Burger&Toast
100 g jarmużu
1 czerwona papryka
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka kuminu
1 łyżeczka ostrej papryki
Szczypta soli
Szczypiorek do podania
Piekarnik nagrzej do 200 stopni Celsjusza. Bataty umyj i pokrój na pół. Ułóż na blaszce do pieczenia, posmaruj 1 łyżką oliwy z oliwek, posól do smaku i piecz około 40 minut.
Jarmuż porwij na mniejsze części, paprykę pokrój w kostkę i razem z ciecierzycą obtocz w przyprawach i pozostałej oliwie. Wyjmij bataty, każdą połówkę lekko spłaszcz i ułóż na nich po plastrze sera Burger&Toast.
Połóż je na połowie blaszki, a na drugiej rozsyp ciecierzycę z jarmużem i papryką. Piecz 10-15 minut w 200 stopniach Celsjusza.
Bataty podawaj z serem posypane ciecierzycą z jarmużem oraz papryką. Opcjonalnie możesz posypać szczypiorkiem.
smacznego