ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Średni
Obiad
Kolacja
Na ciepło
Wegetariański
Makaron kokardki
Kalafior
Pomidorki koktajlowe
Ser Maasdamer Hochland
Śmietanka 30%
Jajko
Odrobina mąki
Sól, pieprz
Oregano
Świeża bazylia
Makaron i kalafior ugotuj al dente. W międzyczasie połącz w naczyniu śmietankę, jajko, odrobinę mąki, sól oraz pieprz i energicznie wymieszaj trzepaczką – do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ugotowany makaron, kalafior i pomidorki ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej przygotowanym sosem śmietanowym i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 20-25 minut.
Pod koniec pieczenia na wierzch dodaj ser Maasdamer Hochland i trzymaj zapiekankę w piekarniku jeszcze 5 minut, aby ser się rozpuścił. Po wyjęciu posyp oregano i udekoruj listkami bazylii.
smacznego