ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Średni
Obiad
Kolacja
Na ciepło
Wegetariański
Ciasto francuskie
Sos chrzanowy (2 łyżki śmietany, 2 łyżeczki chrzanu, sól i pieprz)
Ser żółty Gouda Hochland
Świeży szpinak
Masło
Czosnek
Pomidorki koktajlowe
2 ugotowane jaja
Płytką formę – jak do tarty – wyłóż ciastem francuskim. Następnie posmaruj ciasto francuskie sosem chrzanowym i ułóż na nim plastry sera żółtego Gouda Hochland. Na serze połóż warstwę wcześniej podsmażonego szpinaku z masłem i czosnkiem.
Następnie ułóż plastry sera żółtego oraz przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Tak przygotowane danie włóż do piekarnika na około 20 minut i piecz w temperaturze około 200 stopni Celsjusza. Po upieczeniu na wierzchu rozłóż pokrojone w plasterki jajko na twardo.
smacznego