ładowanie...
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Pliki cookies
Średni
Obiad
Kolacja
Na ciepło
Niewegetariański
Opakowanie sera żółtego Hochland Gouda Wędzona
1 cebula czerwona
2 ząbki czosnku
250 g mięsa mielonego wołowego
2 łyżki oliwy
1 papryka czerwona
400 g passaty pomidorowej
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 l bulionu
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka papryki ostrej
1 łyżeczka kuminu
1 łyżeczka oregano
1/2 łyżeczki chilli
1/3 łyżeczki soli
1/3 łyżeczki pieprzu
1 puszka czarnej fasoli
1 puszka kukurydzy
2 limonki pokrojone w ćwiartki do podania
Garść kolendry do podania
150 g śmietany kwaśnej
Na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka, po chwili dodajemy czosnek i mięso. Kiedy zacznie się ścinać, dodajemy przyprawy. Mieszamy. Wlewamy passatę, bulion, dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy 15 minut pod przykryciem. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, odcedzoną z zalewy kukurydzę i fasolę czarną i gotujemy jeszcze 15 minut.
W międzyczasie przygotowujemy serowe grzanki serowe. Plastry goudy wędzonej kroimy na pół w trójkąty, układamy na papierze do pieczenia i pieczemy na górnej szynie piekarnika 8-10 minut w 180*C. Studzimy. Zupę chili con carne podajemy z kleksem śmietany, posypane kolendrą z grzankami serowymi.
smacznego