ładowanie...

Zupa meksykańska chilli con carne z mięsem mielonym i zapiekanym serem

Zupa meksykańska chilli con carne z mięsem mielonym i zapiekanym serem

Zupa meksykańska chilli con carne z mięsem mielonym i zapiekanym serem

Średni

Obiad
Kolacja

Na ciepło

Niewegetariański

SKŁADNIKI

Opakowanie sera żółtego Hochland Gouda Wędzona

1 cebula czerwona

2 ząbki czosnku

250 g mięsa mielonego wołowego

2 łyżki oliwy

1 papryka czerwona

400 g passaty pomidorowej

1 łyżka przecieru pomidorowego

1 l bulionu

1 łyżeczka papryki słodkiej

1 łyżeczka papryki ostrej

1 łyżeczka kuminu

1 łyżeczka oregano

1/2 łyżeczki chilli

1/3 łyżeczki soli

1/3 łyżeczki pieprzu

1 puszka czarnej fasoli

1 puszka kukurydzy

2 limonki pokrojone w ćwiartki do podania

Garść kolendry do podania

150 g śmietany kwaśnej

PRZYGOTOWANIE

Na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka, po chwili dodajemy czosnek i mięso. Kiedy zacznie się ścinać, dodajemy przyprawy. Mieszamy. Wlewamy passatę, bulion, dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy 15 minut pod przykryciem. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, odcedzoną z zalewy kukurydzę i fasolę czarną i gotujemy jeszcze 15 minut.

W międzyczasie przygotowujemy serowe grzanki serowe. Plastry goudy wędzonej kroimy na pół w trójkąty, układamy na papierze do pieczenia i pieczemy na górnej szynie piekarnika 8-10 minut w 180*C. Studzimy. Zupę chili con carne podajemy z kleksem śmietany, posypane kolendrą z grzankami serowymi.

smacznego

wypróbuj inny przepis z tym serem wszystkie przepisy